Klikoberging onderdeel van groene en natuurinclusieve inrichting

Klikoberging onderdeel van groene en natuurinclusieve inrichting

Dagelijks zijn wij bezig om de omgeving fraai en aantrekkelijk te maken. Als de plannen dan gerealiseerd zijn, wandelen we ook graag in onze plannen rond om ook het resultaat vast te leggen en te evalueren. Maar, wellicht ken je het wel, op diverse plekken wordt het beeld helaas bepaald door kleurige kliko’s die op ongewenste plaatsen zijn beland. Zo zien we ze op het voorerf, de Delftse stoep, of zelfs op de openbare stoep.

Niet helemaal vreemd, want waar moet je als bewoner die kliko’s laten. In de tuin zijn ze niet ideaal als de tuin maar van beperkt formaat is.
Wij denken dat een beter ontwerp van de achtererfsituatie kan helpen met een plek die is afgestemd op de route van de vuilophaaldienst. Als de kortste route naar de verzamelplek via het achterpad loopt zal men wellicht eerder daar de kliko’s stallen.

Daarbij kan ook de plek van de kliko’s ontworpen worden zodat bewoners weten waar die horen te staan; parkeerplaatsen voor de kliko’s!
Daarom bedachten wij een overdekte stalling achter de tuinschuur, met groen dak en aandacht voor opvang van regenwater. De groene erfscheiding zorgt voor een groene en natuurinclusieve inrichting. Is het erf breed genoeg dan is er ook ruimte voor een parkeerplaats.

We zijn benieuwd of iets dergelijks al ergens is gerealiseerd. We horen dat graag. Zo niet, het staat iedereen vrij deze afbeelding te gebruiken (onder naamsvermelding). Wie weet zijn straks alle kliko’s in de toekomst netjes geparkeerd op een duurzame plek.