Stads- en dorpsuitbreiding
Aan de rand van stad of dorp nieuwe concepten bedenken waar mensen met veel plezier wonen, dat is toch geweldig!?
Wij werken al jarenlang aan vele uitbreidingen van steden en dorpen. In onze plannen zoeken wij telkens weer naar een invulling die antwoord geeft op de maatschappelijke vragen uit de markt en een fraaie toevoeging is voor de bestaande omgeving. Zo zoeken we naar een gezonde sociale samenstelling in een dorp, de versterking van ecologische structuren, passende concepten op het gebied van energie en bijzondere beeldkwaliteit. Niet zelden zijn we trendsettend geweest en daar zijn we trots op. Elke opgave is voor ons specifiek en op maat gemaakt. Niet met grootse gebaren, maar lokaal betrokken en gericht op het uiteindelijke woongenot van een toekomstige bewoner in stad of dorp.
Innovatief, al jaren lang
In 1993 ontwierp Wissing Dierdonk, de eerste wijk in Nederland die in structuur en beeld teruggreep op de tuindorpen uit de jaren dertig, een tendens die daarna een grote vlucht heeft genomen. In 1998 ontwikkelde Wissing in een ontwerpteam Brandevoort, de eerste wijk waar een historisch stadje met grachten en grachtenpanden het beeld bepaalde. Ook dit is een trend geworden die bijvoorbeeld navolging kreeg in De Plantage in Geldermalsen. Op het gebied van watermanagement en energie hebben we ook in het verleden vernieuwende stappen gemaakt in Dalemse Donken in Gorinchem en Nieuwland Amersfoort. Deze doelgerichte en toepasbare innovatie zetten we in al onze plannen door.
De Plantage in Vogelvlucht
2:41Een eigenwijze richting
In 2007 won Wissing een selectie in Veldhoven door met een verrassend masterplan te komen. Niet één nieuwbouwwijk –zoals gevraagd– maar 4 nieuwe dorpen waren in onze beleving de beste oplossing voor wonen in het Kempische landschap. Dit is een voorbeeld van onze plannen die naadloos aansluiten bij de veranderende behoeften van de markt. Ontwikkelingen zijn kleinschaliger met aandacht voor individuele woonwensen. De dorpse benadering van de ruimtelijke structuur biedt hiertoe alle mogelijkheden.
Gebiedsontwikkeling is pas succesvol wanneer je de juiste identiteit van de woonomgeving weet neer te zetten; een maakbaar plan in combinatie met een interactief proces.