Gemeenteraad Tilburg stemt in met ontwikkelkader Louis Bouwmeesterplein

Gemeenteraad Tilburg stemt in met ontwikkelkader Louis Bouwmeesterplein

Fantastisch nieuws! De gemeenteraad van de Gemeente Tilburg stemde afgelopen week in met het ontwikkelkader voor het Louis Bouwmeesterplein. Hiermee wordt de volgende stap genomen in de ontwikkeling van dit unieke plan.

Hoogdynamische plek
Volumeopbouw voor het toekomstige Louis Bouwmeesterplein

Hoogdynamische plek

Het Louis Bouwmeesterplein ligt in het centrum van Tilburg, direct achter de schouwburg. Een hoogdynamische plek, die roept om vernieuwing. Wissing heeft in opdracht van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en in intensieve samenwerking met de Gemeente Tilburg plannen gemaakt en toegewerkt naar een volumeplan, als basis voor de transformatie van de bestaande parkeergarage en oude winkelplint naar een nieuw stedelijk bouwblok. Dit voegt zich als puzzelstuk in het historisch weefsel van de stad en wekt oude lijnen weer tot leven.

Hier komen straks circa 450 gevarieerde woningen en 700 parkeerplaatsen in een openbare parkeergarage, gecombineerd met levendige plinten. Een groen binnenhof en het revitaliseren van het bestaande Zomerpark dragen ook bij aan de vergroening van de stad. MTD landschapsarchitecten werkt deze groene ruimten, in het kader van Code Groen, straks verder uit.

Zo zorgen we voor een nieuwe woon- en leefomgeving die bijdraagt aan een aantrekkelijk Tilburg. Op naar de volgende stap!